Gotlands studenter i speldesign bäst igen

18 juni 2015

Skärmbild från dataspelet Frog Climbers med två grodor.

I spelet Frog Climbers spelar du en klättrande groda som kämpar för att komma till bergstoppen.

För tredje året i rad vinner studenter från Campus Gotland vid Uppsala universitet det prestigefyllda SGA Gamers´Choice. Spelet Frog Climbers har tagits fram av fem studenter under åtta veckor.

Swedish Game Award, SGA, är Sveriges största spelutvecklingstävling för studenter. Fyra av de nominerade spelen kom i år från studenter vid institutionen för speldesign, Uppsala universitet Campus Gotland.

Spelet Frog Climbers vann kategorin Gamers´Choice och dessutom kategorin Best design. Frog Climbers är skapat av förstaårsstudenterna Sebastian Larsson, designer, Charlie Eliasson, grafiker, André Bengtsson, grafiker, Semih Parlayan, programmerare och Emil Elthammar, programmerare.

– Det krävs mer jobb än vad man från början tror att det ska behövas. Vi arbetade åtta timmar om dagen fem dagar i veckan för att hinna så mycket vi kunde på de åtta veckorna vi jobbade med att producera spelet, säger Semih Parlayan. 

I spelet Frog Climbers spelar du en groda som ska komma först till toppen av ett berg. Du tar tag i grepp på väggen eller din väns ryggsäck och häver dig upp.

– Vi hade sett ett spel för länge sedan som heter Girp som vi tog inspiration. Vi beslöt oss för bergsklättrande grodor eftersom vi tidigare sett en video på en groda som klättrade upp för ett träd och grodor är väldigt roliga, säger Semih Parlayan.

Det är tredje året i rad som studenter från första året vid institutionen för speldesign tar hem SGA Gamers´Choice.

 - Vi är bortskämda med att våra studenter vinner minst en eller två priser på Swedish Game Award. För oss och studenterna är det ett bevis på att kvaliteten på utbildningen är hög, säger Håkan Mattsson universitetsadjunkt vid institutionen för speldesign.